Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

τρώς και πίνεις...χωρίς αδεια..........πρόστιμο....

vineyards-1
Του Πάρη Πέτρα – 
Φτάσαμε και σ΄αυτό το σημείο. Δεν έχεις το δικαίωμα να φυτεύεις ότι χρειάζεσαι στο δικό σου χωράφι! Το πρόστιμο όπως θα διαβάσετε είναι 1200€ ανά στρέμμα, δηλαδή για 10 στρέμματα σημαίνει 12.000 ανά έτος, και μετά διπλασιάζεται.

Αν δεν έχεις να τα πληρώσεις προφανώς σου παίρνουν το χωράφι! Αν αυτό το εξωφρενικό μέτρο συνδυαστεί και με τον νόμο περί καταγραφής/δήλωσης των υδάτων (πηγών, πηγαδιών κ.λπ.) και με τον νόμο περί «τσιπαρίσματος» όλων των οικόσιτων ζώων ο οποίος εξακολουθεί να είναι ενεργός και περιμένει ευκαιρία εφαρμογής, τότε αβίαστα μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εφιαλτικό – οργουελικό σενάριο που θέτει σε εφαρμογή η Παγκόσμια Τάξη και οι κατά τόπους συνεργάτες της!

vineyards-2
Παράλληλα είναι και ο «κώδικας Αλιμεντάριους» (Codex Alimentarius), ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και θα μιλήσουμε γι’ αυτό στη συνέχεια. Ξεκινάμε από την Ηλεία! Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα «Πατρίς») έπειτα από την αυστηρή εντολή – οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας που λέει ότι, κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν!
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομία του νομού Ηλείας έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα. Η διευθύντρια της υπηρεσίας, Μπέκυ Σπυροπούλου, ερωτηθείσα χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής: «Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια.
Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται. Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη.Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται».
Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας. Όλα αυτά σημαίνουν πολύ απλά ότι στερείται το δικαίωμα στους κατόχους γης να φυτεύουν και να παράγουν ό,τι αυτοί θέλουν! Ο κώδικας Ο κόσμος μας τρέχει με υπερβολική ταχύτητα, ιδιαίτερα στη σημερινή, ψηφιακή εποχή, έτσι που να μην μας αφήνουν περιθώρια για την παραμικρή αδράνεια και αναβλητικότητα.
Η τηλεόραση και διάφορα άλλα κέντρα «πληροφόρησης» (βάλτε και το παρά μπροστά) προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο υπνωτισμένο ώστε εύκολα να τον κατευθύνουν… όπου αυτοί επιθυμούν. Μέγ(κ)α παράδειγμα οι δημοσκοπήσεις που βγάζουν κατά κόρον προκειμένου να χαλιναγωγήσουν τη βούληση του κόσμου. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν σε γενικές γραμμές, κάποιοι άλλοι, μυστικά και εν αγνοία του κόσμου χαράσσουν το μέλλον του, φυσικά προς όφελος πολύ λίγων. Τον περασμένο Απρίλιο επρόκειτο να έλθει και στην Ελλάδα ο «κώδικας Αλιμεντάριους» αλλά κανείς δεν έμαθε να αυτό συνέβη κι αν πέρασε από την ελληνική βουλή. Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα να έχει ψηφιστεί και να μην το έχουμε μάθε. Σε ερωτήσεις που κάναμε σε βουλευτές, αυτοί όχι μόνο δεν γνώριζαν αλλά δεν ήξεραν καν τι εστί «Codex Alimentarius»!!! Δύο είναι τα απόλυτα εργαλεία ελέγχου του ανθρώπου: το νερό και η τροφή. Ο κώδικας χτυπά ακριβώς το βασικό: την τροφή.
Ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). Μάλιστα στο πλαίσιο των δύο Οργανισμών δημιουργήθηκε και σχετική Επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ’ τον κώδικα και υπάγεται στον Ο.Η.Ε. Με βάση τον ναζισμό! Τα καλά και τα κακά έχουν μητέρα την Ευρώπης και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά και με αυτή την περίπτωση.
Η ιστορία του Κώδικα Alimentarius ξεκινά το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβλήματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός, εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, όταν διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία. Όμως ο κώδικας δεν ξεχάστηκε…
Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του με εντελώς διαφορετικό πνεύμα: αυτό του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή. Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz der Meer, πρόεδρος της εταιρίας IG Farben (συντομογραφία του γερμανικού Interessen – Gemeinschaft Farbenindustrie Aktiengesellschaft = Κοινοπραξία Βιομηχανιών Βαφικών Υλών), που ήταν γερμανική Κοινοπραξία που συστάθηκε το 1925 και διαλύθηκε με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω της συνεργασίας της με το ναζιστικό καθεστώς.
Έχει μεγάλη σημασία να δούμε ποιοι συνέστησαν την Κοινοπραξία για να διαπιστώσουμε οτι είναι οι ίδιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και σήμερα και μάλιστα σε ορισμένους τομείς μονοπωλιακά! AGFA (Aktien-Gesellschaft für Anilin-Fabrikation), με έδρα το Βερολίνο. Cassella (Leopold Cassella & Co.) με έδρα τη Φρανκφούρτη. BASF (Badische Anilin und Soda Fabrik), με έδρα το Λούντβιχσχαφεν. Bayer η γνωστή με την ασπιρίνη, η εφευρέτης της ηρωίνης!), με έδρα το Λεβερκούζεν. Farbwerke Hoechst (σήμερα γνωστή ως Sanofi-Aventis, μετά την κατάργηση του εμπορικού ονόματος Hoechst ), με έδρα τηΦρανκφούρτη-Χέξτ (Frankfurt-Höchst) Chemische Werke Hüls, με έδρα το Marl (προσχώρησε το 1938, μετά την ίδρυσή της). Chemische Fabrik Kalle, με έδρα το Wiesbaden-Biebrich.
Σύμφωνα με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που συνέστησε για την έρευνα των δραστηριοτήτων της ο Αϊζενχάουερ, μετά το πέρας του Β΄ Παγκ. Πολέμου, «χωρίς τις τρομακτικές παραγωγικές ικανότητες της IG Farben, το ερευνητικό της έργο και την τρομερή συγκέντρωση οικονομικών δυνατοτήτων, η Γερμανία δεν θα ήταν δυνατό να αρχίσει τις εχθροπραξίες το Σεπτέμβριο του 1939». Η οικονομική δύναμη, αλλά και η τεχνογνωσία της Κοινοπραξίας ήταν τέτοια, που δημιούργησε έναν πραγματικό λαβύρινθο από καρτέλ με επίσης πολύ ισχυρές εταιρείες, εκτός Γερμανίας όπως: η Kuhlmann (Γαλλία), Imperial Chemical Industries (γνωστότερη σαν ICI) της Βρετανίας, των Standard Oil (NJ), DuPont και Dow Chemical των ΗΠΑ κ.ά.
Στον πόλεμο η εταιρία IG Farben κατασκεύαζε όπλα, πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό καθώς και το ειδικό αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατούμενων. Ο Fritz derMeer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά, περιέργως, λίγα χρόνια μετά αποφυλακίστηκε! Προφανώς είχε άσους στο μανίκι που τους έβγαλε λίγους μήνες μετά όταν πρότεινε (προσέξτε: ο καταδικασμένος για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!!!) την επαναφορά του Κώδικα Alimentarius ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Ο ΟΗΕ το 1962 αποφασίζει να ενεργοποιήσει ξανά τον Κώδικα με το επιχείρημα της… προστασίας των καταναλωτών. Η “φονική” κοινοπραξία του εγκληματία Μέερ όχι μόνο δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε σε τρεις νέες μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις διάσημες Bayer, Hoechst και Basf!
Ο νέος Κώδικας – εφιάλτης Αν ο κώδικας ακολουθούσε την αρχική λογική του δεν θα ήταν φοβερός για την ανθρωπότητα. Όμως, από τη στιγμή που αναγράφει πλέον μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται ορίζοντας αυτομάτως παράνομη κάθε παρέκκλιση απ’ τα επιτρεπόμενα, τότε… Μέχρι σήμερα η υιοθέτηση όλων των διατάξεων του κώδικα δεν ήταν υποχρεωτική για όλα τα κράτη. Ωστόσο, μετά και την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, το έτος 2008 στην Ελβετία, όπου οι ΗΠΑ (που διαθέτουν ήδη τον νόμο S-510) τέθηκαν επικεφαλής της Επιτροπής, οι παράγραφοι για τα πολυβιταμινούχα τρόφιμα ενεργοποιήθηκαν και η εφαρμογή του κώδικα γίνεται πλέον υποχρεωτική για όλες τις χώρες – μέλη του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου).
Κάθε χώρα που θα υποδεχθεί τον κώδικα θα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο την ελεύθερη εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, ζώων και επικίνδυνων χημικών.Οποιαδήποτε αντίσταση στον κώδικα θα θεωρείται συγκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και θα έχει ως συνέπεια οικονομικές κυρώσεις για τη χώρα που θα αντιδράσει. Επίσης η χώρα εκείνη δεν θα μπορεί να εισάγει ή να εξάγει κανένα προϊόν διατροφής. Ως γνωστόν οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης φρόντισαν να διαλύσουν την παραγωγή της Ελλάδας που, αναγκάζεται πλέον να εισάγει το 60% των ειδών διατροφής. Οποιαδήποτε αντίσταση λοιπόν στον Κώδικα θα σήμαινε οικονομική καταστροφή. Η μόνη λύση είναι η αξιοποίηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων αλλά πλέον και αυτό φαίνεται ότι απαγορεύεται (βλ. περίπτωση Ηλείας).
Η Ελλάδα εκτός του γεγονότος ότι συμμετέχει στον ΠΟΕ, τυγχάνει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σημαίνει ότι επίσημος διαπραγματευτής σε όλες τις συμφωνίες είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλοι γνωρίζουμε πώς υποκύπτουν οι αδύναμες χώρες στους εκβιασμούς. Οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα τηρούν σιγή ιχθύος. Μερικοί γνωρίζουν καλά αλλά, επικαλούνται τη θέση τους και αρνούνται να μιλήσουν.
Τι σημαίνει για τους καταναλωτές Με την εφαρμογή του Κώδικα, οι βιταμίνες A, B, C, D, ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θα είναι παράνομα, όταν οι ποσότητες είναι θεραπευτικές! Ο νέος Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες ή μέταλλα που λαμβάνονται για πρόληψη ή την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης. Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύεται ακόμη και η συνταγή γιατρού, που δίνει συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα με βιταμίνες, ακόμα κι αν κάποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη. Συγκεκριμένα, η δοσολογία θα περιορίζεται μόνο στο 15% της συνιστώμενης ποσότητας. Έτσι η θεραπεία θα περιορίζεται μόνο στα φάρμακα των εταιριών.
Το ίδιο απαγορευμένες θα είναι και οι διατροφικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της διατροφής και του ανοσοποιητικού μέσω της λήψης θρεπτικών ουσιών. Τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους για τις ποσότητες που εμπεριέχουν και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν οποιαδήποτε πλεονάζουσα “τοξική” ουσία. Ο κατάλογος των θρεπτικών ουσιών που θα επιτρέπονται θα είναι αρκετά περιορισμένος. Την ίδια στιγμή όμως που ο Κώδικας εξαιρεί επωφελείς ουσίες για τον οργανισμό μας, προσθέτει κάποιες επιβλαβείς ουσίες, όπως για παράδειγμα το φθόριο που παράγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Ήδη το 66% του νερού των ΗΠΑ φθοριώνεται.
Σημειώνουμε εδώ ότι το φθόριο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο Γκουλάγκ επειδή ανακαλύφθηκε ότι οι κρατούμενοι που έπιναν νερό με φθόριο ήταν συγκαταβατικοί και έτσι ήταν εύκολα ελέγξιμοι και χειραγωγήσιμοι. Σήμερα το συναντάμε σε όλες σχεδόν τις οδοντόκρεμες και στο νερό πάρα πολλών κρατών. Παράθυρο στα μεταλλαγμένα Πέρα από τη λίστα των “τοξικών” συστατικών των τροφών, η Επιτροπή Alimentarius ανοίγει τον δρόμο στα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα, αλλά και στα μεταλλαγμένα ζώα που θα παράγουν την τροφή μας. Προβλέπει ότι οι αγελάδες που θα παράγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα λαμβάνουν υποχρεωτικά την αυξητική ορμόνη rBGH της διαβόητης πολυεθνικήςMonsato. Ήδη το αγελαδινό γάλα αποτελεί το νούμερο 1 κίνδυνο ασθενειών του πλανήτη. Κάθε ζώο που θα χρησιμοποιείται για τη διατροφή μας θα υφίσταται αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες επίσης υποχρεωτικά.
Ο Κώδικας απαιτεί κάθε είδους τροφή να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία εκτός και αν καταναλώνεται ωμό και σε τοπικό επίπεδο. Φυσικά συμπεριλαμβάνει και τα βιολογικά προϊόντα και μάλιστα «βιολογικά» θα θεωρούνται εκείνα στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κτηνιατρικά φάρμακα, αυξητικές ορμόνες κ.λπ. Κατά συνέπεια, μόνο όποια θέλουν οι εταιρείας θα βαφτίζουν «βιολογικά προϊόντα». Ο απόλυτος έλεγχος της γεωργίας – κτηνοτροφίας και των ανθρώπων μέσα από γραφεία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τσιπάκια, gps… Εφιάλτης! Είναι εύκολο να αντιληφθεί οποιοσδήποτε τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ’ τον Κώδικα. όπως και τους διεστραμμένους εγκεφάλους που τον προωθούν. . Από τον Απρίλιο του 2011 Ο Κώδικας Διατροφής μέσα σε μια δεκαετία προωθείται πυρετωδώς σε όλο το κόσμο. Ήδη 185 χώρες τον έχουν ενσωματώσει στα νομικά τους συστήματα. Η μέθοδος εισαγωγής του είναι οι ευθυγράμμισης με οδηγίες του ΠΟΕ και της Ε.Ε. προς τα κράτη και το «πέρασμα» νόμων που καλλιεργούν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή του. Ίσως απ’ το 2017 να δούμε πράματα που δεν έχουν γραφεί και στο πιο τρελό σενάριο. Ας μην ξεχνάμε ότι η οικονομική ύφεση είναι ένα εκβιαστικό μέσον προς τα κράτη για να εφαρμόσουν τις εντολές της Παγκόσμιας Τάξης.
Από την 1η Απριλίου 2011 τέθηκε σε εφαρμογή μια Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην Αγγλία, η οποία περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά παραδοσιακά προϊόντα φυτικής προέλευσης. Στην Ελλάδα ψηφίστηκε από “επιτροπή” (κατά τον προσφιλή τρόπο προκειμένου να διατηρείται η ανωνυμία) και από την 1η Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρόνια δόθηκε περιθώριο να κατοχυρωθούν φυτικά προϊόντα. Τα… κατάφεραν 183 κι έτσι μόνο αυτά αποτελούν «εμπορεύσιμο είδος», αφού κατά τον «ναπολεόντειο νόμο» το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνει η λίστα είναι… παράνομο (!), επομένως δεν μπορούν τα εκτός είδη να βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων! Ακόμη κι αν υπάρξει κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος στο σπίτι, που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με τον Νόμο. Καλά διαβάσατε: μπορεί να μηνυθεί, για παράδειγμα, μια μητέρα για το τσάι που έφτιαξε στο παιδί της και αυτό έπαθε ενδεχομένως μια άσχετη αρρώστια…
Το φυτικά προϊόντα έχουν ελάχιστο κόστος παραγωγής καθώς είναι προϊόντα της Φύσης. Εφ’ όσον όμως οι φαρμακευτικές εταιρίες τα εμπορεύονται ως εκχύλισμα κατόπιν επεξεργασίας, συσκευασίας, διαφήμισης κ.λπ., ανεβαίνει έως και 1000 φορές επάνω την αξία τους. Υπολογίζεται ότι από ένα στρέμμα ελληνικής άγριας φύσης η φαρμακευτική εταιρία μπορεί να έχει κέρδος το χρόνο από 10000 – 20000 ευρώ. Εδώ και μερικά χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ψηφίσει νόμο σχετικά με τις Περιοχές Νατούρα (Natura), οι οποίες καταλαμβάνουν το 23% της έκτασης της Ελλάδος, όταν στα υπόλοιπα κράτη του κόσμου δεν υπερβαίνει το 4%. Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τα Μνημόνια που έχουν υπογράψει, πολύ εύκολα οι περιοχές μπορούν να παραδοθούν προς εκμετάλλευση στις φαρμακευτικές και λοιπές εταιρίες. Ίσως εδώ θα πρέπει να σκεφτούμε λίγο περισσότερο ότι δεν είναι τυχαία η εμμονή, ιδιαίτερα του Α. Λοβέρδου, στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών και στην διάλυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας όπως έγινε στο παρελθόν με την ΧΡΩΠΕΙ που παρήγαγε το Αλγκόν, βασικό αντίπαλο (και πολύ καλύτερο) στην Ασπιρίνης…
Αξίζει ακόμα να επισημάνουμε ότι ο τ. πρωθυπουργός Γ.Α.Π. υπέγραψε την εισαγωγή μεταλλαγμένου σπόρου πατάτας, ειδικώς για τη χώρα μας και όχι για τα κράτη της Ε.Ε.. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων τα τελευταία χρόνια προχωρά με γοργά βήματα. Υπό το «Δόγμα του Σοκ» που εφαρμόζουν σε πολλές γωνιές του πλανήτη αναμένονται αλλαγές που δεν χωρά ο μέσος νους. Στον «Κώδικα Διατροφής» (Αλιμεντάριους) ταιριάζει περισσότερο η ονομασία «κώδικας διαστροφής», κι αν κάποιοι θεωρήσουν αυτά που διάβασαν ακραία συνιστούμε αναμονή και θα τρίβουν τα μάτια τους. Στις 28 Μαρτίου 2011 δεκαέξι (16) Έλληνες πολίτες έστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με τον «Διατροφικό Κώδικα». Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι «η ψήφιση από εσάς του κώδικα τούτου θα έχει άμεση κατάθεση αγωγών αποζημίωσης για τις βλάβες που προξενήσουν τέτοιες διατάξεις και άμεσα ασφαλιστικά μέτρα για την δέσμευση της περιουσίας σας, όπως και κατάθεση μηνύσεων για γενοκτονία και εσχάτη προδοσία.
ΑΣΥΛΙΑ ΤΕΛΟΣ, ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ».

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ο Μελισσοκόμος.....ο Άπελπης.....

ΒΟΜΒΑ: Να που φτάσαμε!!! Στις οδηγίες τα φυτοφάρμακα πλέον αναγράφουν ότι το ράντισμα πρέπει να γίνεται κατά την άνθηση των φυτών

-
662
 
5
 
 
0
 
0
Reddit
0
StumbleUpon
0
 
0
 
1 Φίλες και φίλοι δυστυχώς σήμερα έχω δυσάρεστα πράγματα να γράψω.
Με ανησυχούν πάρα πολύ οι εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, αλλά ακόμα περισσότερο με ανησυχεί ότι έχει να κάνει με την ελληνική μελισσοκομία.
Γιατί έχουμε πλέον σοβαρές ενδείξεις ότι το κράτος αργά αλλά σταθερά κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε η μελισσοκομία να αποτελέσει παρελθόν από την χώρα.

Ο λόγος για μια ακόμα φορά για τα φυτοφάρμακα.
Μέχρι τώρα θα ξέρετε ότι έχουμε εστιάσει τον αγώνα μας, στο να πείσουμε τους αγρότες ότι πρέπει να κάνουν τα ραντίσματα τους πριν ή μετά τις ανθοφορίες, και απογευματινές ώρες που οι μέλισσες δεν πετάνε.
Τι να σου κάνουν και οι αγρότες όμως όταν αγοράζουν ένα φυτοφάρμακο και στις οδηγίες του διαβάσουν ότι πρέπει να ραντίσουν το διάστημα που τα φυτά βρίσκονται στην άνθηση;

Και καλά αν το σκεύασμα ήταν μη τοξικό ίσως το καταλάβαινα, μα στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για πολύ τοξικό προϊόν, αφού βλέπουμε στην ετικέτα του ένα ψάρι ανάσκελα και ένα ξερό δέντρο.
Για μέλισσες πλέον δεν γράφουν τα φυτοφάρμακα, δεν τις λαμβάνουν καθόλου υπόψιν τους.
Ας δούμε περί τίνος πρόκειται όμως.
Δείτε…
Μιλάμε για ένα ζιζανιοκτόνο φάρμακο από αυτά που ραντίζουν οι αγρότες τα χόρτα για να τα ξεράνουν.
Ναι, πλέον τα ξεραίνουν τα χόρτα οι αγρότες, γιατί εκεί που έφτασε το πετρέλαιο ελέω μνημονίων δεν συμφέρει να πάνε να τα φρεζάρουν.
Έχει ως δραστική ουσία την Γκλαϊφοσεϊτ.
Με αυτό το πράγμα ραντίζεις σήμερα, και τα χόρτα ξεραίνονται μετά από 15 ημέρες.
Κι αν τα χόρτα έχουν λουλούδια οι μέλισσες συλλέγουν σε αυτά επί 15 ημέρες.
Δείτε…

Ημέρα ραντίσματος


Ενώ πιο κάτω βλέπουμε την ίδια εικόνα αλλά..
12 ημέρες μετά το ράντισμα
Η διαφορά όμως είναι…
Ότι η μέλισσα συλλέγει ακόμα στα ραντισμένα άνθη
Και όλοι θα τα βάλουμε με τον ασυνείδητο αγρότη.
Που ράντισε τα χόρτα στο κτήμα του όταν αυτά βγάλανε άνθη, και δεν τα ράντισε νωρίτερα ώστε να μην μας καταστρέψει, γιατί η μέλισσα είναι ωφέλιμο έντομο…και…
Και τρίχες κατσαρές!!!

Ναι τρίχες κατσαρές, γιατί ο αγρότης την δουλειά του έκανε και την έκανε και σωστά.
Και ξέρετε γιατί;
Γιατί στις οδηγίες αυτό το σκεύασμα αναγράφει ότι είναι πιο αποτελεσματικό τα ζιζάνια να ραντίζονται κατά ή λίγο μετά την άνθηση τους.
Δείτε…


Άρα λοιπόν, δεν φταίει ο αγρότης, γιατί αυτός κινήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες.
Φταίει η εταιρεία που δεν λαμβάνει υπόψιν τις μέλισσες, φταίει το κράτος που δεν λαμβάνει μέριμνα για τις μέλισσες και φταίμε και εμείς οι μελισσοκόμοι που δεν φωνάζουμε, που δεν πιέζουμε.

Οχι δεν φταίει γιατι…
Σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ.12 του Νόμου 2538/27-11-97 όποιος χρησιμοποιεί φάρμακα χωρίς να τηρεί τα επί της συσκευασίας αναγραφόμενα, τιμωρείται με ποινή από 1-6 μήνες και πρόστιμο 3.000-15.000 Euro).
Στην περίπτωση μας όμως ο αγρότης τήρησε τις οδηγίες που του έλεγαν να ραντίσει κατα την ανθοφορία!!!

Ίσως βέβαια κάποιος αναρωτηθεί, ότι για να δίνει τέτοιες οδηγίες το σκεύασμα ίσως δεν βλάπτει τις μέλισσες.
Για δείτε όμως…

Ιδού τα καθημερινά θύματα αυτού του εγκλήματος.
Πας το απόγευμα στα μελίσσια σου και βλέπεις σωρούς τις μέλισσες σου νεκρές.
Και κάπου εκεί σε πιάνει η απόγνωση και θες να τα παρατάσεις.
Έχεις την οικονομική κρίση όμως, έχεις τον ψεύτη τον Τσίπρα που έφερε χειρότερο μνημόνιο από τους άλλους, έχεις το προσφυγικό, έχεις την ανασφάλεια για το αυριο που έρχεται, και τότε αποφασίζεις να σφίξεις τα δόντια και να πεις..

Ε όχι ρε πούστη δεν θα τα παρατήσω!!!
Θα γίνω ο εφιάλτης σας και θα σας τα χώνω κάθε μέρα, μέχρι να βρεθεί ένας άνθρωπος και να βάλει μια τάξη σε αυτή την δύσμοιρη χώρα.
Να λειτουργεί το κράτος και οι νόμοι, και να μην τα αρπάζουν οι πολιτικοί από τις πολυεθνικές ώστε να αναγράφουν ότι τους συμφέρει πάνω σε επικίνδυνα σκεύασματα.

Γιατί εκεί φτάσαμε!!!

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Καμένο προχωρα σε επανασυσταση

ηρη γέφυρα σε πέντε μέρες"
11:51
25/01/2016

Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Και που δεν πήγαμε, δεν αφήσαμε βουνό για βουνό, ορεινό για ορεινό χωριό, δρόμους γεφύρια, κτίρια οικισμοί, αποστραγγιστικά, κάθε είδους έργα πέρασαν από τα χέρια μας.
Με δεκαπέντε φανταράκια, μέσα σε... μια εβδομάδα στήσαμε ολόκληρη γέφυρα μήκους 44 μέτρων χωρίς υπόβαθρα στη Μεσοχώρα, που ακόμα και σήμερα αποτελεί κόσμημα για την περιοχή.
- Ναι, όταν καταργήθηκε η ΜΟΜΑ, εγώ παρέδωσα τα κλειδιά της 2ης ΜΟΜΑ της Λάρισας, όπου υπήρξα και ο τελευταίος διοικητής ...
Ταξίαρχος εν αποστρατεία πια, ο κ. Αθανάσιος Αντωνόπουλος αντισυνταγματάρχης τότε του Μηχανικού και Πολιτικός Μηχανικός, ήταν για τέσσερα περίπου χρόνια από το 1991 μέχρι το 1994 ο διοικητής της 2ης ΜΟΜΑ Λάρισας που τότε ισοδυναμούσε με ένα Σύνταγμα περίπου σε καιρό ειρήνης με δύναμη 850 περίπου ατόμων!
Οι περίφημες Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης (ΜΟΜΑ) που ήταν ένας ζωντανός θρύλος στην εποχή τους τουλάχιστον για τους κατοίκους της υπαίθρου, έρχονται πάλι στο προσκήνιο, καθώς πρόσφατα ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, επιλέγοντας συμβολικά την περιοχή του Έβρου που πλήττεται από πλημμύρες, εξήγγειλε την επανασύσταση τους.
Οι πρώτοι ναύτες στη Λάρισα
Πολλοί θα θυμούνται χαρακτηριστικά, θα μας πει ο κ. Αντωνόπουλος τους πρώτους ναύτες στη Λάρισα με τις χαρακτηριστικές λευκές στολές τους και τα φαρδιά παντελόνια να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης. Αυτοί, μαζί και με πολλούς αεροπόρους ανήκαν στη 2η ΜΟΜΑ γιατί οι μονάδες ήταν μικτές.
Σαν διοικητής τότε στη Μονάδα που στεγαζόταν στα «Πυροβολικά», στο σημερινό Στρατόπεδο Μπουγά, είχαμε περίπου 850 άτομα προσωπικό από τους οποίους οι 3-4 ήταν αξιωματικοί, 5 υπαξιωματικοί, 15 στρατιώτες και οι υπόλοιποι πολιτικό προσωπικό.
Σε επίπεδο Νομού και γειτονικών Νομών, εκτός από την οδοποιία και τις κατασκευές κτιρίων γεφυρών κ.λπ., κύριο μέλημα μας τότε ήταν η δημιουργία οικισμών για την αποκατάσταση των Ελληνοποντίων που τότε με την επιχείρηση «Χρυσόμαλλο Δέρας» μας ήλθαν από τη Γεωργία. Η ΜΟΜΑ της Λάρισας έφτιαξε τους μεγάλους οικισμούς στη Φαρκαδόνα με 130 σπίτια, με δρόμους, δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, κ.α, αλλά και τρεις οικισμούς στην Κοζάνη ενώ ακόμα βελτιώσαμε τον πρόχειρο καταυλισμό στην Κρανιά Ολύμπου.
Τότε η ανάθεση των έργων γινόταν από τις νομαρχίες στο ΣΥΚΕΑ και τα αναλαμβάναμε εμείς με βάση τα δικά μας τιμολόγια που ήταν κατά πολύ χαμηλότερα από τα «στάνταρ» της εποχής. Το σύστημα ήταν ξεκάθαρο, χρήματα δεν περνούσαν από τα χέρια μας υπήρχαν καθορισμένα τιμολόγια , δεν υπήρχαν σκάνδαλα , είχαμε το προσωπικό και τα μηχανήματα και όλα τα έργα γινόταν άμεσα.
...Την καινούργια ΜΟΜΑ, τη φαντάζομαι σε επίπεδο μικρών μονάδων των 120-150 ατόμων με καθαρά στρατιωτικό προσωπικό και ελάχιστο πολιτικό, για να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις θεομηνιών, αλλά και να αναλαμβάνει μικρά αλλά ουσιαστικά έργα σε ορεινές και γενικά δύσκολες περιοχές μέσω των περιφερειών. Έργα που διαφορετικά θα είχαν πολύ υψηλό κόστος. Εμείς, καταλήγει ο τελευταίος Δ/κτης της 2ης ΜΟΜΑ, τότε, είχαμε «κατεβάσει» 150 μέτρα βουνό με μηδαμινό κόστος που εάν το αναλάμβανε εργολάβος της εποχής, θα έπρεπε να είχε πληρωθεί με πολλά δισεκατομμύρια»…
Αναδρομή στην... ιστορία!
Οι ΜΟΜΑ μαζί με τη ΣΥΚΕΑ (Στρατιωτική Υπηρεσία Κατασκευών Έργων Ανασυγκρότησης) που συγκροτήθηκε τον Απρίλιο του 1957, συνετέλεσαν τα μέγιστα στην ανασυγκρότηση της χώρας μετά την Κατοχή και τον Εμφύλιο Πόλεμο.
Εκτός από το πολυποίκιλο και ουσιαστικό κατασκευαστικό τους έργο (κατασκευή δρόμων, γεφυρών, λιμένων, αεροδρομίων [χαρακτηριστικό παράδειγμα το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας], δικτύων υδροδότησης, βιομηχανικών εγκαταστάσεων, κατοικιών, απομάκρυνση ερειπίων, εκκαθάριση ναρκών, κ.α.) αποτέλεσαν ταυτόχρονα σχολείο για την τεχνική εκπαίδευση χιλιάδων νέων που απετέλεσαν τη βάση και το εφαλτήριο για την υψηλών δυνατοτήτων βιομηχανία κατασκευών που διαθέτει η χώρα.
Μέχρι το 1992 οπότε λήφθηκε και η απόφαση κατάργησης τους υπήρχαν επτά ΜΟΜΑ: 1η ΜΟΜΑ, με έδρα τα Ιωάννινα, 2η ΜΟΜΑ, με έδρα τη Λάρισα, 3η ΜΟΜΑ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, 4η ΜΟΜΑ, με έδρα τη Λαμία, 5η ΜΟΜΑ, με έδρα τον Ρηγόκαμπο Πατρών, 6η ΜΟΜΑ, με έδρα τις Αχαρνές (Μενίδι) Αττικής και 7η ΜΟΜΑ, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.
Οι ΜΟΜΑ ήταν κατασκευαστικές Μονάδες διοικητικά και αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων που τους ανέθετε η προϊσταμένη αρχή στο νομό της έδρας των ή σε γειτονικούς νομούς. Το προσωπικό των Μονάδων αποτελούνταν από Αξκούς και οπλίτες του Μηχανικού, τεχνικά καταρτισμένους αλλά και με μικρό ποσοστό Αξκών από τα λοιπά όπλα του Στρατού ή και κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ναυτικό, Αεροπορία), καθώς επίσης και με πολιτικό μόνιμο ή με συμβάσεις τεχνικό προσωπικό (γραφείς, μηχανικοί, οδηγοί τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες κ.λπ.).
Αποστολή της ειδικής αυτής υπηρεσίας ήταν:
Σε περίοδο ειρήνης με λογικό κόστος εκτέλεση των έργων που τις αναθέτονταν με διάφορα κυβερνητικά προγράμματα και μάλιστα στη νησιωτική και ορεινή Ελλάδα όπου δεν υπήρχε ενδιαφέρον των εργοληπτών. Η ανάθεση εκτέλεσης μικρών κοινωφελών έργων τοπικού ενδιαφέροντος για την ωφέλεια Δήμων, Κοινοτήτων, Συλλόγων και Οργανισμών ιδίως σε ακριτικές περιοχές.
Σε περίοδο πολέμου οι ΜΟΜΑ μετέπιπταν σε Τάγματα Μηχανικού Αποκαταστάσεως Συγκοινωνιών και υπάγονταν στους σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς με βασική αποστολή την αποκατάσταση ζημιών από εχθρικούς βομβαρδισμούς ή σαμποτάζ σε έργα υποδομής της χώρας:
• Εθνική – Επαρχιακή οδοποιία: Έγινε κατασκευή, βελτίωση και αρχική διάνοιξη σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους ιδίως της ορεινής και νησιωτικής Ελλάδας, περίπου 15.000 χλμ. Κατασκευάστηκαν στους παραπάνω δρόμους τεχνικά έργα (γέφυρες, τοίχοι αντιστήριξης, οχετοί κ.λπ.) και ασφαλτοστρώθηκαν.
• Αεροδρόμια: Kατασκευάστηκαν από την αρχή ή επεκτάθηκαν διάδρομοι προσγείωσης σε 17 αεροδρόμια, ιδίως της νησιωτικής Ελλάδος(Καρπάθου, Σκύρου, Κεφαλληνίας, Μυτιλήνης, Πάρου, Κυθήρων κ.λπ.) μεταξύ των οποίων και οι χωματουργικές εργασίες του αεροδρομίου των Σπάτων.
• Εγγειοβελτιωτικά και υδραυλικά έργα: Κατασκευάστηκαν μεγάλα και μικρά αποστραγγιστικά αρδευτικά, αντιπλημμυρικά και υδραυλικά έργα σε όλη την χώρα με τα οποία αξιοποιήθηκαν και δόθηκαν προς καλλιέργεια εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης.
Με την μέθοδο των προκατασκευών κατασκευάστηκαν με επιτυχία κτίρια Νοσοκομείων, Σχολείων, ΑΕΙ (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης κ.λπ.) κτιριακές εγκαταστάσεις στρατοπέδων (Χαλκίδας, Θηβών, Λουτρακίου Βαννιάνου Ξάνθης κ.λπ.) πλέον των παραπάνω κατασκεύαζε εργολαβικά υπό την επίβλεψη της και πολλά άλλα οικοδομικά έργα σε διάφορα στρατόπεδα όπως Διοικητήρια, θαλάμους οπλιτών, υπόστεγα κ.λπ.
Επίσης σημαντική ήταν η συμβολή των ΜΟΜΑ που προσέφερε από το 1991 και μετά στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εξωτερικών για την αποκατάσταση των παλιννοστούντων Ποντίων από τις περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Μικρά έργα Κοινής Ωφέλειας που περιλαμβάνονταν στα προγραμματισμένα έργα, κατασκευάσθηκαν σε Δήμους, κοινότητες, οργανισμούς και τοπικούς συλλόγους. Ακόμα, οι ΜΟΜΑ, έδιναν το παρόν σε όλες τις συμφορές που έπληξαν τον Ελλαδικό χώρο (σεισμοί, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, πλημμύρες κατολισθήσεις, κ.α). 
ΠΗΓΗ