Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ουδέν κακόν...αμιγές......

                                   Ευθυμα και σοβαρά 
                                                       Από τον   Μπάρμπα Γιάννη ......τον Ψαρά


          Πόλλά διαβάζονται   τελευταία....για το ύφος και την αλαζονεία ...αυτής της Εταιρείας....
Ας μην ξεχνάμε ...ότι εκβιαστικά ...παραμέρισε ...μικρο επιχειρήσεις που ευδοκιμούσαν...μεταπολεμικά στη χώρα μας...και με την δύναμη της "Επιταγής"...εξαφάνισε...πολλές εταιρείες που συντηρούσαν  χιλιάδες εργαζομένων...στον τομέα των Αναψυκτικών.
  Τώρα θα μου πεις  υπάρχουν θεσμικά νομοσχέδια να διασφαλίζουν και να προστατεύουν  τη χώρα από ..τέτοιες Καουμπόϊκες...εκβιαστικές επιδρομές...που κατά το δοκούν ...λεηλατούν  και κατόπιν αποχωρούν ... παραδίδοντάς ..."καμμένη  γη"......???...Αστεία πράγματα....!!!
    Το σενάριο Γνωστό.....και δοκιμασμένο σε πολλές χώρες....εκτός ..αυτό της διαφήμισης....(με αυτή υπάρχει ..άλλος τρόπος και δυναμική...)
 Πλησιάζει ...ο Φραγκάτος ...εξουσιοδοτημένος Δικηγόρος της Εταιρείας...τον ...επιχειρηματία που έχει στρώσει... πελατεία,....φίρμα....και ..ποιότητα.....σε μία χώρα....
   -Κοίτα του λέει....πουλάς ...Πορτοκαλάδες...Λεμονάδες..κλπ....
   -Δόξα τω θεώ ...τα πάω...μία χαρά .....
   -Την ...αγοράζω.....!
   -Μα δεν την Πουλάω....έχω σταθερή πελατεία....αγνά   Προϊόντα...αναγνωρισμένη Αγορά....πιστοποιημένο Σήμα......
   -Περί ...αυτού πρόκειται.....και του εξηγεί........ο.."Λήμαν..Μπράδερ"........!!......................................... είμαστε Πολυεθνική Εταιρεία... έτσι κι αλλιώς...θα εγκατασταθούμε......έχουμε τον τρόπο...να εξαφανισθείς...αλλά...δεν το προτείνουμε...για λόγους...εμπορικής Δεοντολογίας....καταλαβαίνεις....!
  -Και λοιπόν...???
  -Βλέπεις ...αυτή την Επιταγή....?
  -Δεν με ...εντυπωσιάζεις.....είναι ανυπόγραφή...
  -Θα μπει και υπογραφή....για την ώρα ..βάζω  ένα αριθμό μπροστά...και μερικά μηδενικά...ξωπίσω...
  βάλε και συ...όσα θέλεις.....!
  -Πλάκα μου...κάνεις...?
  -Όχι...τώρα μιλάμε για Μπίζνες....!!!
  -Δώς μου τη εδώ...να πάρε μηδενικά ...πάρε κι άλλα ..και δώστε να 
έχει .....δεν τη πουλάω...φίλε..... αλλιώς ...τόσα ..θέλω όσα... ζωγράφισα στην επιταγή επί πλέον....πράγμα αδιανόητο...για συμφωνίες...εκτός ...αν είστε,,,Τρελλοί....!!!
  -Το βράδυ θα σου απαντήσω.....Μποϋ...Φρεντ......!!!
  - Αδύνατον...!!!
  -Γιές...είναι μία καλή πρόταση....να δώσουμε τα...χέρια.....!!!
      Την άλλη Μέρα....της συμφωνίας....Αρχίζει ...η κατεδάφιση.....και το ξήλωμα...τίποτα δεν μένει να θυμίζει  Μικροβιοτεχνία  ......Η μπουλτόζα σπάει ..μπουκάλια... τελάρα ΄΄΄μηχανήματα... εγκαταστάσεις..τα πάντα..καταστέφονται...
     Ο αντισυμβαλλόμενος...κρατά στα χέρια του την επιταγή και δεν πιστεύει στα μάτια του...ένα τρένο μηδενικά...αδυνατεί να πιστέψει ότι...είναι πλούσιος......αυτοί που πληρώνουν ..."τα σπασμένα" είναι οι απολυμένοι εργάτες, χειριστές..κλπ...που δεν θα μάθουν ..'ίσως ποτέ..τι ..έφταιξε...στον Αστερισμό τους...και ξέμειναν ..άνεργοι...
      Αυτή είναι η δυναμική...των πολυεθνικών ομίλων....αυτή και η λογική τους.....
 Και φυσικά η...αποχώρηση...δεν θα μπορούσε ...να έχει διαφορετικό ...χαρακτήρα...από  εκβιαστικά δειληματα....και πρακτικές που ξέρει μόνο η Εταιρεία....να εφαρμόζει.
      Τώρα θα δούμε στις ουρές των Ανέργων να προστίθενται..και αυτοί της ...γνωστής φίρμας.....που σκέπτεται το κλείσιμο....
  Στην Αρχαία Ελλάδα όμως ...έλεγαν ..."ουδέν κακό αμιγές..καλού...εστί.""..με άλλα λόγια που λέει ο Μπαρμπα Γιάννης ο Ψαράς...σαν πίνει το ουζάκι...του....
    Τι θέλετε και μπλέκεστε.... ορέ....Ελληνες...με ..πλαστικές τροφές....και Ποτά...μπόμπες... μπάσταρδα υποπαράγωγα  της Χημείας...με ...μικρο..πυροκροτητές....Καρκίνου...που ανιχνεύονται ..και  φαίνεται να πνέει το προϊόν τα λοίσθια...?
     Τι θα μπορούσε ...σήμερα να αντικαταστήσει...την ...Ελληνική Πορτοκαλάδα...του Αιγίου,...την Λεμονάδα....της Φλώρινας...και το Μπυράλ...της ..Κρήτης.....ναι καλά ..ακούσατε....
  Το πλέον....αβλαβές... τονωτικό....και ευχάριστο αναψυκτικό.....που οι περισσότεροι... από εμάς το αγνοούν...(δεν θα ξεχάσω...το άρωμα...του...και την ευχαρίστηση ..όταν .."ρευόμουν"..μικρός..)
 αφού η προέλευση  του εκχειλίσματος  δεν είναι τίποτα άλλο ..παρά η ρίζα του φυτού.."Κίνα"
      Κάτι ..σαν Τσάϊ...που βράζεται ...και χρωματίζεται από μόνο του....ζάχαρη ...νεράκι και ...Ανθρακικό...και λίγη φαντασία...για ..διαφήμιση...κοντά στην Ακρόπολή.... 
Αλώστε ...τι μιλάμε για .. Αγροτουρισμό...και αναδιοργάνωση...του Ανθρώπινου δυναμικού...και των  Επιθετικών ...δράσεων ..που πρέπει να εφαρμόσουμε...τα επόμενα χρόνια...στις διεθνείς αγορές...?
     ...Όσο για τους....φίλους μας...???..Ας το ξανασκεφθούν... αλλιώς ... ας... πάνε στο καλό....
    ..Εμείς ..θα το παλέψουμε...!!!Ούτως..η άλλως...

Η Coca-Cola 3Ε προκαλεί του Έλληνες...



Κανένα ίχνος ευαισθησίας για τους Έλληνες δεν δείχενι η Coca-Cola 3E.Η εταιρεία όχι απλώς δεν δείχνει καμία προθυμία να φανεί αλληλέγγυα, αλλά επιλέγει μία στάση που θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και «ανθελληνική».
Στο πλαίσιο της πάγιας επιδίωξής της για...ρυθμό αύξησης εσόδων μεγαλύτερο του αντίστοιχου του όγκου πωλήσεων, ο όμιλος σκοπεύει τώρα να διοχετεύσει τα κέρδη του σε επενδύσεις στο εξωτερικό, χωρίς να αφήσει ούτε ευρώ στην εγχώρια αγορά.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Coca-Cola 3E ανακοίνωσε επέκταση του εργοστασίου παραγωγής μεταλλικού νερού Römerquelle στην περιοχή Edelstal της Αυστρίας και ενοποίηση δύο μονάδων παραγωγής. Για το εγχείρημα αυτό θα δαπανήσει 40 εκατ. ευρώ.
Ανάλογες κινήσεις πραγματοποίησε και το 2010, οπότε είχε επενδύσει συνολικά περί τα 439 εκατ. ευρώ στις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται, πολλά εκ των οποίων κατευθύνθηκαν σε γειτονικά κράτη, όπως η ΠΓΔΜ.
Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αφού η εταιρεία έχει στο παρελθόν επανειλημμένα απειλήσει να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της είτε στο Λονδίνο, είτε στη γειτονική Σόφια.
Υπό την τρέχουσα ελληνική συγκυρία όμως, η επιλογή της αυτή μπορεί να μην βρει τόσο «δεκτικό» το ελληνικό καταναλωτικό κοινό, με δεδομένο και ότι υπάρχουν ήδη πολλές ομάδες που οργανώνουν μποϋκοτάζ σε προϊόντα εταιρειών με «ανθελληνική» συμπεριφορά. Και αυτές έχουν ήδη παρατηρήσει, ότι τα barcodes των προϊόντων της Coca-Cola στη χώρα μας δεν ξεκινούν με 520, ήτοι… δεν παράγονται εδώ.
Σημειώνεται άλλωστε ότι πρόσφατη έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε έξι χώρες για 50 επώνυμα καταναλωτικά προϊόντα πολυεθνικών ομίλων, κατέδειξε την ελληνική Coca Cola ως την πλέον ακριβή, ακόμα και αν αφαιρεθεί ο ιδιαίτερα υψηλός ελληνικός ΦΠΑ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Ελλάδα, με την συνεχώς μειούμενη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, η συσκευασία των 330 ml σε μεταλλικό κουτί πωλείται προς 0,62 ευρώ, έναντι 0,45 ευρώ στη Γερμανία, 0,52 ευρώ στην Ισπανία, 0,60 ευρώ στη Γαλλία και 0,51 ευρώ στη Βουλγαρία.