Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Κατάσταση πολέμου πάνω από τη Μεσόγειο...!!!!!.











Γαλλικά αεροσκάφη άρχισαν την επιχείρηση στη Λιβύη

Γαλλικά αεροσκάφη άρχισαν την επιχείρηση κατά των δυνάμεων του Καντάφι στη Λιβύη, παρεμποδίζοντας τις επιθέσεις τους κατά των εξεγερμένων της Βεγγάζης, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Ο Καντάφι δεν τήρησε την εκεχειρία, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και συμπλήρωσε ότι «έφθασε η ώρα να αναλάβουμε επείγουσα δράση για να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι αμάχων».
«Ο στρατηγός Καντάφι το προκάλεσε. Είπε ψέματα στη διεθνή κοινότητα, υποσχέθηκε κατάπαυση του πυρός και την παραβίασε», είπε χαρακτηριστικά ο Κάμερον , μετά τη λήξη της ...



Εκτόξευσαν πυραύλους οι ΗΠΑ στη Λιβύη
Εξαπέλυσαν την πρώτη τους επίθεση οι Ηνωμένες πολιτείες. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, το οποίο επικαλείται πηγές του Πενταγώνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν την πρώτη τους επίθεση κατά της αεράμυνας της Λιβύης με πυραύλους Τομαχοκ, που εκτοξεύτηκαν από τα...
πολεμικά πλοία που έχει αναπτύξει η Ουάσινγκτον στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης.

Ακόμα ανατολικά της Λιβύης ακούστηκαν ισχυρότατες εκρήξεις οι οποίες πιθανών να οφείλονται στις επεμβάσεις των ΗΠΑ.

Περίπου 5000 οπαδοί του Καντάφι έχουν συγκεντρωθεί στην κατοικία του Λίβυου ηγέτη και απειλούν ότι αν ανοίξουν τα σύνορα της Λιβύης θα πλημμυρίσουν από βομβιστές αυτοκτονίας που θα στείλουν στην Ευρώπη.




Την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Καντάφι ανακοίνωσε από το Παρίσι ο Νικολά Σαρκοζί. Ήδη αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Λιβύη πραγματοποιούν γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη. «Συνεργαζόμαστε με τα αραβικά κράτη για να βάλουμε τέλος στη δολοφονική μανία», το μήνυμα του γάλλου προέδρου. Απτόητος ο Λίβυος ηγέτης συνεχίζει τις επιθέσεις κατά της Βεγγάζης, την οποία εγκαταλείπουν κατά κύματα οι άμαχοι.