Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Είναι στο χέρι σας να βοηθήσετε...κ Μέρκελ ,...κάντε το τώρα...!!!


Είναι στο χέρι σας κ. Μερκελ.να μας βοηθήσετε αυτή την ώρα...αντί να κλαίτε τα χαμένα λεφτά σας από μία υποτιθέμενη καταστροφή....της Ελλάδος να βοηθήσετε με τα αντισταθμιστικά οφέλη της προώθησης του Τουριστικού προϊόντος ,και των παραπλήσιων παραμέτρων αυτού (Αγροτοτουρισμός)...ώστε και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό να αξιοποιηθεί ,και οι νέοι μας να παραμείνουν στον τόπο τους με τον αέρα μιας άλλης δημιουργικής νοοτροπίας....που θα αναπτερώσει το ηθικό τους.

Κατέκλυσαν το Βόλο οι Γερμανοί τουρίστες

Ας δούμε το σχετικό ρεπορτάζ από την πηγή: Θεσσαλία
Ανεβαίνει ο τουρισμός στην περιοχή

Για δεύτερη φορά φέτος κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Βόλου ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, το «Aida Diva», με 2.337 επιβάτες και πλήρωμα 600 ατόμων… Το χαρακτηριστικό της χθεσινής άφιξης ήταν πάντως πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι τουρίστες ζήτησαν να επισκεφθούν γειτονικές παραλίες στο Βόλο, προκειμένου να κάνουν το μπάνιο τους, παρά τις όχι πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Δεκαοκτώ φορές θα έρθει συνολικά φέτος στο Βόλο το κρουαζιερόπλοιο «Aida Diva», μεταφέροντας κάθε φορά περίπου 3.000 επιβάτες και πλήρωμα.

Πρόκειται για οκτώ ορόφων κρουαζιερόπλοιο, ένα πλωτό ξενοδοχείο, πέντε και πλέον αστέρων, που ανήκει στη γερμανική εταιρεία κρουαζιέρων AIDA, θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού της κρουαζιέρας «Carnival Corporation», που πρόσφατα ανακοίνωσε συνεργασία και με την TUI.

Το μήκους 252 μ. πλοίο, υπό ιταλική σημαία, του οποίου η ναυπήγηση στοίχισε 315 εκ. ευρώ, φιλοξενεί μέχρι 2.500 επιβάτες, καθώς και πλήρωμα 600 ατόμων στις καμπίνες του.

Τα συνολικά τέσσερα κρουαζιερόπλοια της AIDA απευθύνονται αποκλειστικά στο γερμανόφωνο κοινό, στοχεύοντας κυρίως σε ηλικιωμένους, αλλά και στις νεότερες ηλικίες. Το πλοίο προσφέρει όλες τις ανέσεις ενός υπερσύγχρονου ξενοδοχείου (πισίνες, σπα, γήπεδα αθλοπαιδιών, καζίνο, μπαρ, εστιατόρια, αίθουσες εκδηλώσεων κ.άλ.

Το χαρακτηριστικό της χθεσινής άφιξης ήταν ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιβάτες του πλοίου κατευθύνθηκαν είτε στην πόλη του Βόλου για ψώνια και αξιοθέατα, είτε σε γειτονικές παραλίες για μπάνιο, παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και πολύ καλές (βροχερός καιρός το μεσημέρι).

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η υπεύθυνη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, από τους 2.337 επιβάτες του πλοίου μόλις 350 κατευθύνθηκαν στα Μετέωρα, 100 κατευθύνθηκαν για μπάνιο στην Μπούφα με οργανωμένη εκδρομή, άλλοι 100 στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα, 50 προτίμησαν Μακρινίτσα για βόλτα και Μπούφα για μπάνιο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι περιηγήθηκαν σε γειτονικές παραλίες της πόλης, όπως Άναυρο, Αλυκές και Ν. Αγχίαλο για μπάνιο, καθώς και στην αγορά του Βόλου.

Όπως τόνισε η κ. Μπαρτζιώκα, «πρέπει να πουλήσουμε και το Βόλο μέσα στα προγράμματα κρουαζιέρας, να ενοποιήσουμε τον τουρισμό με τον πολιτισμό».

Δύο υπάλληλοι του Δήμου Βόλου ενημέρωναν τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, Γερμανοί στην πλειοψηφία τους, με διανομή φυλλαδίων για τους γειτονικούς προορισμούς, ενώ σε βοήθειά τους ήρθε και υπάλληλος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς από το Μουσείο Τσαλαπάτα.

Επίσης το λεωφορείο του Δήμου Βόλου μετέφερε με πυκνά δρομολόγια τους τουρίστες από το χώρο αποβίβασης (προβλήτα 2) στην έξοδο του λιμανιού, στην περιοχή του Τελωνείου και από εκεί πεζή οι περισσότεροι επισκέφθηκαν την πόλη, την αγορά της και τα μουσεία της.

«Οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων μπορούν να περάσουν μια ημέρα στο Βόλο, να περιηγηθούν στην πόλη και να μη φύγουν για Μετέωρα», πρόσθεσε η κ. Μπαρτζιώκα.

Φέτος αναμένεται να έχουμε 61 αφίξεις συνολικά κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου, από 59 που υπολογίζονταν αρχικά, καθώς όπως δήλωσε χθες ο ναυτικός πράκτορας κ. Θ. Μηνάογλου, «στις 59 αφίξεις προστέθηκαν άλλες δύο, μία ενός κυπριακού πλοίου με Κύπριους για θρησκευτικό τουρισμό και μία πλοίου με Άγγλους».

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις των ναυτικών πρακτόρων, για το 2012 προβλέπεται υπερδιπλασιασμός των κρουαζιερόπλοιων που θα «πιάσουν» στο λιμάνι του Βόλου.

«Πιθανόν ο αριθμός να είναι τριψήφιος, πάνω από 100 αφίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηνάογλου, σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνει από τις εταιρείες κρουαζιέρας.

Σημειώνεται ότι τα πλοία που είχαν έρθει πέρυσι στο Βόλο ήταν 33.

«Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για του χρόνου, ρωτούν, αλλά ακόμη δεν είναι τίποτα οριστικό. Θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα τον ερχόμενο Οκτώβριο, Νοέμβριο», πρόσθεσε ο κ. Μηνάογλου.