Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Τώρα που χρειάζεται ουσιαστικός διάλογος...χάσαμε τα κινητά...

               Ρε παιδιά....να οργανωθούμε....!!!
Φωνάζει ο Δάσκαλος....Υπουργός ...κ.Μπαμπινιώτης....δεν είμαι πολιτικός...ελάτε να μιλήσουμε για αυτό  χωρίς ακρότητες και δημαγωγική  υστερία... που και εγώ καλά  γνωρίζω ... και πονώ συμπάσχω για το ουσιαστικό πρόβλημα της Παιδείας.....
 Ακόμη και για τον Πλέον αδαή τον βασανίζει η ...σκέψη...πως οι συνεννοήσεις...ένθεν ...και ...εκείθε....βρίσκονται στο Ζενίθ....όλοι με ένα..κινητό στο χέρι.....από τον τελευταίο Φοιτητή ...μέχρι  τον Π ιό  Αρμόδιο Υπουργό.....τα πάντα ...παίζονται στη λεπτομέρεια....και  σε αυτή τα κινητά παίρνουν ....φωτιά...!  Όλοι παίζουν το τελευταίο χαρτί ...με ένα Δάσκαλο συνομιλητή ...και όχι Πολιτικό...
 Και σου γεννιέται η απορία.......Τώρα βρήκαν να κόψουν ....τα κινητά...???
 Βρε....Αστροπελέκια.....της ....COSMOTE.....τώρα κόψατε του Υπουργού τα τηλέφωνα......????
  Αυτή η Ιστορία οφειλών του Δημοσίου με τα κινητά τραβάει ...μερικά χρονάκια....σήμερα... μωρέ... βρήκατε τη...μέρα???...
Σύμπτωση...και αυτό....???.η φταίει ......η ουρά του....Διαβολάκου...που μονοπωλεί  την τηλεφωνεία του Δημοσίου...κατ..αποκλειστικότητα...με την εν λόγω Εταιρεία.....κι άρχισε να ξύνεται στου Τσοπάνη τη ..Γκλίτσα....για καμιά κλωτσιά.....
  Άντε γιατί τα βρώμικα πρέπει να λάβουν τέλος...αρκετά το τράβηξε το χαλί...για να μην εστιάσουμε στους λογαριασμούς...και τις χρεώσεις......
 Υπάρχουν δόξα τω Θεό...και αλλού πορτοκαλιές....που με 5 Ευρουλάκια....σε ..Περίπτερο.... καρτ ούλες.... Ιδιωτικής Εταιρείας......κ.Μπαμπινιώτη... να....μιλάς το μήνα....για δέκα ολόκληρες ...ώρες.......!
Ακούς ...εκεί....!!!.. Άλλο...και ..τούτο...!!!


******************************************************************

Σε …«κύμα» φραγής στα κινητά τηλέφωνα πέντε υπουργείων και αρκετών δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η Cosmote λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Ήδη χθες «σίγησαν» τα κινητά τηλέφωνα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ενώ έπεται και συνέχεια καθώς στη λίστα των προς φραγή συνδέσεων ανήκουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα τηλέφωνα των υπουργείων Εργασίας και Πολιτισμού αλλά και αρκετών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι συσσωρευμένοι απλήρωτοι λογαριασμοί των συγκεκριμένων φορέων, των οποίων τα τηλέφωνά θα σιγήσουν σε αυτό το πρώτο κύμα διακοπών, φτάνουν τα 260.000 ευρώ.
Φραγή σε κινητά υπουργών, υφυπουργών δημάρχων για απλήρωτους λογαριασμούς
Από χθες, πάντως, τα τηλέφωνα του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου, της υφυπουργού κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου, γραμματέων, συνεργατών και υπηρεσιακών παραγόντων μπορούσαν μόνο να δέχονται κλήσεις. Οι κάτοχοί τους όμως δεν μπορούσαν να καλέσουν καθώς είχε ενεργοποιηθεί η φραγή εξερχομένων κλήσεων.
Ο νέος υπουργός κ. Γ. Μπαμπινιώτης, πάντως, δεν έχει πάρει κινητό τηλέφωνο του υπουργείου Παιδείας, αλλά χρησιμοποιεί το προσωπικό του τηλέφωνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παλαιότεροι λογαριασμοί πρώην υπουργών Παιδείας που αφορούσαν σε δεκάδες τηλέφωνα συνεργατών τα οποία πληρώνονταν από το ελληνικό δημόσιο δεν είχαν λάβει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι, να διογκωθούν και χθες να διακοπούν οι συνδέσεις.
Η ανεξόφλητη οφειλή του υπουργείου Παιδείας στην Cosmote ανέρχεται σε περίπου 50.000 ευρώ και αφορά στο διάστημα των 3-4 τελευταίων ετών ενώ ακόμα υψηλότερη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η οφειλή του υπουργείου Πολιτισμού.
Η φραγή στα κινητά τηλέφωνα, πάντως, αναμένεται να κάνει αδύνατη και την ενδοεπικοινωνία στα υπουργεία, καθώς η εταιρία κινητής τηλεφωνίας εφαρμόζει στους εταιρικούς πελάτες το σύστημα VPN βάσει του οποίου λειτουργούν τα πενταψήφια εσωτερικά τηλέφωνα εντός των υπουργείων και των οργανισμών.
Η τελευταία ειδοποίηση από την Cosmote στο υπουργείο Παιδείας για την τακτοποίηση της οφειλής έγινε τον περασμένο Οκτώβριο ενώ νωρίτερα είχαν ακολουθηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες επικοινωνίας και ενημέρωσης για την εξόφληση των λογαριασμών.
Ετσι, η εταιρία κινητής τηλεφωνίας αφού θεώρησε ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια, προχώρησε χθες στη φραγή στα κινητά τηλέφωνα. Για την απόφαση αυτή ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι ηCosmote είναι μια ιδιωτική εταιρία, η οποία στην περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών προβαίνει σε φραγή ύστερα από μια διαδικασία που δεν ξεπερνά τους τρεις μήνες από τον ληξιπρόθεσμο λογαριασμό. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα έχει μειώσει τον αριθμό των συνδέσεων που διακόπτει λόγω της εφαρμογής διακανονισμού για τις ανεξόφλητες οφει