Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Σε τούτα ...εδώ..τα ...Μάρμαρα...κακιά.. σκουριά... δεν πιάνει.....!!!


Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η ομιλία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μ. Θεοδωράκη στα Προπύλαια, ο οποίος κάλεσε τους Έλληνες να «αντιδράσουν ενωμένοι στις επαίσχυντες συμφωνίες του μνημονίου που παραχωρούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».
Αναφερόμενος στη συναίνεση τόνισε ότι «συναίνεση που σημαίνει υπακοή στην τρόικα δεν μπορεί να υπάρξει» και δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι παράνομα στην εξουσία, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά της έχουν πέσει.
Το συγκεντρωμένο πλήθος διέκοψε πέντε φορές την ομιλία του φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Κλέφτες, κλέφτες», «Προδότες» και «Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα» ενώ ο Μ. Θεοδωράκης φώναζε μαζί τους.
Χαιρέτισε την προσπάθεια του κινήματος των «Αγανακτισμένων», που όπως είπε ξεκίνησε από τη νεολαία και είναι «καθαρό», απαλλαγμένο από κομματικές ταμπέλες, ενώ ευχήθηκε αυτό να σημάνει την αφύπνιση των Ελλήνων.
Πρώτος στο βήμα είχε ανέβει ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος κάλεσε τους διανοούμενους να μην είναι «πρόβατα». «Δυστυχώς είμαστε μια χώρα χωρίς ύπαρξη μέλλοντος και παρόντος, μόνο το παρελθόν γνωρίζουμε. Το Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να συμβάλλει στον αγώνα. Συμπολίτες μας, εμπιστευθείτε μας» είπε μεταξύ άλλων.
Ακολούθησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θ. Παπαθεοδώρου ο οποίος δήλωσε: «Οι πλατείες ενώθηκαν. Οι πολίτες διαδηλώνουν γιατί η κατάσταση που ζούμε είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών. Ας αναλάβουν τις ευθύνες εκείνοι που τις έχουν».
Αυτήν την ώρα στο βήμα μιλά ο καθηγητής Γ. Κασιμάτης.

Ένα το χελιδόνι ...η Άνοιξη ακριβή...και λόγω μνημονίου ακριβότερη...!!!


Αγανακτισμένοι Σαλαμίνας

φωτο: Sivi.gr

200 περίπου άτομα έδωσαν το παρόν, τη Κυριακή 29 Μαΐου στη πλατεία Ηρώων (αγάλματα) στην παραλία του νησιού μας, στο κάλεσμα των "Αγανακτισμένων Σαλαμίνας". Στη συγκέντρωση υπήρχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των πολιτικών αποχρώσεων.
Οι ανοιχτές συνελεύσεις συνεχίζονται κάθε μέρα στις 7:00 το απόγευμα. 

όλα του Γάμου δύσκολα...κι ακόμα δυσκολότερα...


Παπάς πέθανε την ώρα του γάμου στο Βόλο!

Λένε ότι η μέρα του γάμου είναι από αυτές που μένουν αξέχαστες, τουλάχιστον στους νεόνυμφους. Το τραγικό περιστατικό που συνέβη όμως στον γάμο ενός ζευγαριού το περασμένο Σάββατο σε...
εκκλησία του Βόλου θα μείνει αξέχαστο σε όλους τους παραβρισκόμενους.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά θεσσαλικά sites, την ώρα τέλεσης του μυστηρίου στον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου στην Μπούφα, ο ιερέας αισθάνθηκε αδιαθεσία και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ναό. Αμέσως προκλήθηκε πανικός. Η μεγάλη χαρά μετατράπηκε ευθύς αμέσως σε λύπη.

Το ζευγάρι και οι καλεσμένοι του έγιναν μάρτυρες του τραγικού γεγονότος. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο γάμος δεν αναβλήθηκε. Έστω και με καθυστέρηση δύο ωρών τελέστηκε κανονικά, αφού η μητρόπολη Δημητριάδος μερίμνησε και έστειλε άλλον ιερέα...
star


Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/05/blog-post_5133.html#ixzz1Nx2vygAz