Κυριακή 3 Απριλίου 2011

...Αμπεμπαμπλόμ...του...κείθε.....μπλόμ.......

Κάποτε....πρίν λίγα χρόνια ρώτησαν ένα Δεσπότη......πως δικαιολογείται να έχει 1 Δίς  δραχμές,   στον προσωπικό του ...λογαριασμό.....και άφησε άναυδο το ποίμνιο....που σταυροκοπιέται... ακόμη
Είπε λοιπόν το εξής...παράδοξο για την εποχή....του....(Σήμερα δυστυχώς τα πράγματα, αλλάζουν)
- Μα...τι λέτε...κύριε .....Δεσπότης είμαι ...να μην έχω ένα δισεκατομμύριο δραχμές στη πάντα για ώρα ανάγκης? 
Και είπε  τότε ο Λαός......
-Ε...ρε μαστίγιο του Ναζωραίου που σου χρειάζεται...στο σβέρκο......
Και φυσικά ...φυλακίσθηκε μέχρι και σήμερα....πληγώνοντας την "Χριστιανική εκκλησία...!....................................................................................."
Δεν γνωρίζω το πάρα κάτω θέμα οποίας παρέμβασης θεραπεία θα λάβει .... ένα είναι βέβαιο.....
ότι θα αφήσει αυτή η πληγή βαθιές "ουλές" στο Πολιτικό προσωπείο.!!!



Ποιος πρώην υπουργός έχει 178 εκατ. ευρώ;


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • (0)


Η Βουλή ζητά όλα τα στοιχεία από το ΣΔΟΕ

Σε εκτενή έρευνα οδηγείται η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής αναφορικά με τον πρώην υπουργό που φέρεται να έχει 178 εκ. ευρώ στους λογαριασμούς του.

Η επιτροπή θα ζητήσει από το ΣΔΟΕ όλα τα στοιχεία για την εν λόγω υπόθεση, μετά τα δημοσιεύματα των προηγούμενων εβδομάδων που έκαναν λόγο για «γαλάζιο πρώην υπουργό, σε λογαριασμούς του οποίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό βρέθηκαν 178 εκ ευρώ μετά από έρευνες του ΣΔΟΕ».

Ήδη αρκετοί βουλευτές έχουν ζητήσει επιτακτικά να εντοπιστεί ο εν λόγω πολιτικός, τονίζοντας ότι η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί γιατί τέτοια δημοσιεύματα αμαυρώνουν σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο στη συνείδηση των πολιτών.

Να μας το εξηγήσουν? ...να γίνει μία συζήτηση...εν προκειμένω?

Καλό είναι να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την τράπεζα παροχής οργάνων για μεταμοσχεύσεις αλλά να γνωρίζουμε....με ποίες ακριβώς αφού αναφερόμαστε στην πρακτική και ηθική υπόστασή της

Μοιραστείτε το

Όλα τα παιδιά κάτω των 18 υποχρεωτικά Εν δυνάμει δότες οργάνων

ΤουΔημοσθένη Λιακόπουλου.
Περίεργα και δύσκολα πράγματα αναφέρονται στο νέο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις. Εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση, θα είμαστε στο εξής όλοι , σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, που δόθηκε στη δημοσιότητα….
Μόνο όσοι θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον…..
Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες. Συγκεκριμένα το προσχέδιο νόμου αναφέρει ότι η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του .
Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί, μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που …θα τηρείται στον ΕΟΜ.
Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής. Αυτό όμως βάζει σε ενέργεια και τις απαραίτητες διαδικασίες για να εφαρμοστεί, αλλιώς δεν έχει νόημα να ψηφιστεί. Όλα δηλαδή τα παιδιά κάτω των 18 θα είναι αναγκαστικά δότες οργάνων, αφού δεν μπορούν να αρνηθούν πριν ενηλικιωθούν;
Πρέπει με σαφήνεια να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους ανηλίκους.
Ποιός θα μιλάει για αυτούς; Αυτό θα σήμαινε ότι το κάθε μωρό που γεννιέται θα πρέπει να δίνει δείγμα DNA που θα περιλαμβάνεται στον ιατρικό φάκελο που θα το συνοδεύει μέσω της κάρτας του πολίτη σε όλη του τη ζωή.
Έτσι αν σκοτωθεί ή πεθάνει άτομο κάτω των 18, το σώμα του θα πρέπει να παραδίδεται στις «αρμόδιες αρχές», όπου και θα αφαιρούνται τα όργανά του και θα μπαίνουν σε κατάψυξη. Θα χρησιμοποιούνται όλα τα όργανα στην Ελλάδα; ή θα κατάσχονται από το ΔΝΤ σαν περιουσία του ελληνικού κράτους;
Αφού όλα τα ανήλικα παιδιά θα θεωρούνται δότες και τα στοιχεία τους αναγκαστικά θα υπάρχουν σε κάποιο αρχείο, ποιός εξασφαλίζει το ότι κάποιοι κύκλοι δεν θα σκοτώνουν, για να πάρουν αυτοδικαίως τα όργανα των ανυπεράσπιστων απέναντι στο νόμο παιδιών; Είναι ανθρώπινο και λογικό να θέλει κάποιος να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του με δωρεά οργάνων, το υποχρεωτικό και το χουντικό και το «είσαι εξάρτημα της μηχανής κι ο γιος σου το ανταλλακτικό» όμως είναι κάτι το σιχαμερό.
Ανταλλακτικά λοιπόν όλοι οι Έλληνες;
Στο προσχέδιο προβλέπονται αυστηρότατες ποινές για όσους με τη δική τους συναίνεση δίνουν όργανά τους προς μεταμόσχευση και πολύ αυστηρές ρυθμίσεις του, προβλέπουν ακόμη και φυλάκιση δέκα ετών και πρόστιμο 290.000 ευρώ για οργανωμένες ομάδες που συμμετέχουν στη διακίνηση και εμπορία οργάνων. Επίσης, το νέο προσχέδιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνονται κατά περίπτωση μεταμοσχεύσεις και από ιδιωτικά νοσοκομεία. Η δυνατότητα για χειρουργική αφαίρεση οργάνων ή μεταμόσχευση δίνεται πλέον σε νοσηλευτικά ιδρύματα – νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά και ιδιωτικές κλινικές. Συμπέρασμα από τα πρώτα που καταλάβαμε.
Θα δημιουργηθεί μία τεράστια τράπεζα οργάνων και βλαστοκυττάρων που θα θεωρείται περιουσία του δημοσίου. Σύμφωνα με το μνημόνιο το ΔΝΤ μπορεί να κατάσχει την δημόσια περιουσία, ή η δημόσια περιουσία μπορεί να εκποιηθεί για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος.
Θα μπορούν δηλαδή να πάρουν, νεφρά, ήπαρ, πάγκρεας, πνευμόνια, καρδιά, επινεφρίδια, όλα δηλαδή τα όργανα, οστά, μυελό των οστών , μάτια, δέρμα κτλ.