Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Παλαίμαχοι της Πολιτικής...επικρίνουν τους ερασιτεχνισμούς της Μέρκελ..

Σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο για το περιβάλλον που παίχτηκε το εκβιαστικό παιχνίδι...Πολιτικοί  Παλαίμαχοι και κορυφαία  Πρόσωπα της  Ευρωπαϊκής  Οικονομίας...παραδέχονται πως πολλά πράγματα πήγαν λάθος  στην διαχείριση της κρίσης χρέους ..και διαπραγμάτευσης, για την  ανάταξη και διάσωση  της οικονομίας  της Ελλάδος..
Θα τους φάνε οι"Ερυνίες"....γιατί ...φοβούνται ότι...σε αυτή την περιπέτεια ...της Οδύσσειας .που έριξαν..του ..Έλληνα....σύντομα ,θα υπάρξει  Επιστροφή...δικαιοσύνης...προκειμένου να δώσουν λόγο...της ύπαρξης τους, οι επίδοξοι..Αλλογενείς  Πολυεθνικοί... Μνηστήρες...των θέλγητρων...της Μυθικής αυτής χώρας...για ..το..."από που ....και πώς..."!!!
Ας δούμε το θέμα  Πηγή τα Νέα:

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι άσκησε οξύτατη κριτική στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα. «Η Μέρκελ δεν αλλάζει ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια στην γραμμή της, δεν επιθυμεί καμιά μορφή συνεργασίας, δεν θέλει λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν προς απεμπλοκή της κατάστασης» δήλωσε ο Πρόντι. 


Αναφερόμενος στην χώρα μας, πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά το μέτωπο της ελληνικής κρίσης χάθηκε χρόνος. Έπρεπε να λυθεί άμεσα και σιωπηλά, έπρεπε να λυθεί μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ, τελικά, μετατράπηκε σε τραγωδία. Τα μέτρα που ελήφθησαν από τότε ήταν και πάλι καθυστερημένα και χαμηλότερα των περιστάσεων».
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «η Γερμανία πρέπει να κάνει έκκληση αν όχι στην σωφροσύνη της στο συμφέρον της, διότι, τώρα, παίζουμε πραγματικά με την φωτιά».
Το «κύριο πρόβλημα της Ευρώπης» -συμπλήρωσε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός- «εντοπίζεται στο ότι είναι διχασμένη και δεν διαθέτει την απαιτούμενη δύναμη για να μπορέσει να δράσει».

Ο Χέλμουτ Σμιτ επικρίνει τη Μέρκελ για την στάση της απέναντι στην Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2011 11:06


Αναφανδόν κατά της πολιτικής Μέρκελ στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους εμφανίστηκε ο πρώην Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος (1974-1982), Χέλμουτ Σμιτ, συγκρίνοντας της στάση του Βερολίνου με την περίοδο πριν από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξέφρασε, παράλληλα, τη συμπάθειά του στο πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, τονίζοντας ότι έχει αναλάβει το δυσκολότερο έργο στην Ευρώπη.


Έμφαση στην περικοπή των δαπανών και όχι στην αύξηση των φόρων πρέπει να δώσει η Ελλάδα για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χορστ Ράιχενμπαχ. 

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Βερολίνο, ο κ. Ράιχενμπαχ είπε επίσης ότι η συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων δεν θα πρέπει να εντείνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες.
Σύμφωνα με το Reuters, που μετέδωσε την είδηση, μια τέτοια εξέλιξη θα έπληττε τις επιχειρήσεις.