Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ούτε ο..."ένοχος"...Ναζωραίος.....ούτε ο...κάθε ...Άγιος...!

    Αυτά τα δύο βίντεο παρουσιάζουν..εξαιρετικό ενδιαφέρον...για τις αντιθέσεις που προβάλλουν  στο περιεχόμενο τους,αν και υπάρχει χρονική διαφορά   στο πότε διαδραματίσθηκαν...
    Παρατηρούμε...τους ομιλούντες..να εφέρουν τις απόψεις τους....και το ακροατήριο να γελάει για διαφορετικούς λόγους φυσικά.....αλλά για το ίδιο θέμα .....
     Την πλήρη αντίθεση μιας...ιδεολογικής άποψης.
      Θύτες και θύματα ....πάντα τα ίδια..κορυφαία....ιδεολογικά υπόβαθρα ...που στηρίζουν την κοινωνία..    Η Πολιτική και η Θρησκεία ....!!!
    Έύχομαι ολόψυχα  για αυτά τα δύο στο τέλος να μην κλάψει ο Λαός.
   Αν και γνωρίζουμε πόσο σπουδαία είναι και τα δύο για την  Δημοκρατική πορεία του τόπου μας ,την ενότητα του Εθνους,την υπομονή και την δύναμη...  για...αυτές τις στιγμές που οι συνάνθρωποι μας δικιμάζονται με τα πιό σκληρα...αντιλαϊκά μέτρα,....κάποιοι χαίρονται να στήνουν ..."Κουκλοθέατρα"
     Με δύστυχα παιδιά ...που τους τάραξε την Γαλήνη...... η Λογοκρισία...
και άλλα τόσα να φοράνε κουκούλες και να σπάνε μάρμαρα!!!
     Γνωρίζουν αυτοί και οι επίγονοι τους...πόσο θα πληρώσουμε το Μάρμαρο στους δανειστές?
      Η νομίζουν ότι θα σεβασθούν την σύσμοιρη θέση  της ανεργείας μας ...και αύριο θα τους φωνάξουν  να κάνουν μεροκάματα για ...τις...επισκευές...?
     Έτσι θέλουν κάποιοι να πιστεύουμε...λες κι ο Κόσμάκης τρώει κουτόχορτο....`!
      Σε..... τι πιστεύει...και πότε...και αν....θα πρέπει να εκφρασθεί...με ελεύθερη συνείδηση...για την όποια δοξασία...η την κάθε συνωμοσία  κάθε φορά που ξετυλιγεται  μπροστά στα μάτια του....!...
        Λες και δεν ξέρουμε σήμερα ότι το μεγαλύτερο Πτυχίο αναγνώρισης..που περνάει ...και εξασφαλίζει ....προοπτική .. θέσης...λειτουργού Κόμματος, είναι του λαοπλάνου καιροσκόπου......
         Και για να γίνω αντιληπτός....!.Ανάμεσα σε πολλούς συλλογισμούς...
        Δεν μπορώ να πιστέψω...ένα  Τιμημένο Καπετάνιο....του βουνού ...Αντάρτη...που έφαγε το μπαρουτόβολο ..με τη χούφτα..σε σκληρές μάχες.
      Ο άνθρωπος,που,περπάτησε...για χρόνα...και..δρακέλισε τα βράχια του βουνού με ήλιο και Φεγγάρι...που έκλαψε τον χαμό των συντρόφων του...μαζί με τους υπόλοιπους...συναγωνιστες.
     Ο Σκληρός....που πήρε...δύσκολες αποφάσεις για την μοίρα...των αντιπάλων....γνωρίζοντας ότι τους περιμένει...και αυτούς...μία Μάννα μί α  αδελφή..μία ερωμένη....από το δίπλα ..η...πάρα δίπλα ...χωριό....που ...έκρινε....τι...έκρινε...και ...πώς ...έκρινε....!
      Είχε αυτό το Λεοντάρι...καρδιά.....λαβωμένη με  ένοχα..μυστικά...και... εκλειπαρούσε...την παρέμβαση, της  Θεϊκής...προσδοκίας...και λύτρωσης...!






      Και από την άλλη...τα  συμπαθούντα κατά τα άλλα ...αυτά παιδιά....που δεν είχαν  την ευτυχή πολυτέλεια...να τους σηκώσει κάποιος από τον Ύπνο...
      Να τους οδηγήσει...σε κάποιο κρατητήριο...για να υποστούν ...τη βάσανο του ξυλοδαρμού,..του εξευτελισμού, του μαρτυριου για κάτι που στο τέλος τέλος...δεν ήξεραν...η δεν συμμετείχαν....και να βιώσουν την πίκρα της εξορίας,την προσβολή της προσωπικότητος , και το στίγμα του Πολίτη δεύτερης κατηγορίας...
     Χρόνια δύστυχα ...να πάνε και να μην έλθουν......!
     Ας μας πει κάποιος από αυτούς που τα πέρασαν ....γιατί ...όλα αυτά ...ποιός κέρδισε.....και ποιό το ώφελος...για το σύνολο...όλων υμών των υπολοίπων...!
      Επειδή το κακό παραμονεύει....τι διδαχθήκαμε...τελικά ...να μην πέσουμε...ξανά . στην παγίδα... του διχασμού...και του αμφιλεγόμενου!
 Το τηλεοπτικό τσαντήρι ...έδωσε ανάγλυφη την ..εύθυμη συμπεριφορά των δέκα Μικρών Μήτσων....
       Κυρίαρχο συναίσθημα ...η υποκριτική" ανασφάλεια"  του πρωταγωνιστή που καθρεφτίζει τον Νεοέλληνα...και την μιζέρια του ...το ταπεραμέντο του να πείθει...για κάτι που..... εξαιρετικά του έλαχε.....κι εμείς να....γελάμε γιατί μας φαίνεται...παρατραβηγμένο...!
        Ακόμη και αυτοί οι...αγουροξυπνημένοι...ξέγνοιαστοι Νέοι...που θεωρούν ξεπερασμένο ...κάθε τι ...ακόμη  και αυτό το πακέτο..."έκπληξη γενεθλίων...".του βαρετου ..Μπαμπα...
      Κάποτε συειδητοποιούν ότι..το μέλλον τους ανήκει...
      Η....Χαραυγή συνοδεύτει με αφύπνιση...όποιος το κατανοήσει εγκαίρως ..κουμαντάρει το χρόνο και τα έργα της μέρας....και με αυτά πορεύεται.... στη ζωή..!
     Και για τις λανθασμένες επιλογές....μας δεν φταίει ...ούτε ο..."ένοχος"...Ναζωραίος.....ούτε ο...κάθε ...Άγιος...!
     Έτσι πιστεύουμε...και ας μας πούνε . ...ότι συγκρίνουμε ..ανόμοια...θέματα...
                                                                    Μπαρμπα Γιάννης