Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Π. Ψωμιάδης, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: Να ξεχάσουν το μνημείο του Κεμάλ στη Θεσ/νικη

Π. Ψωμιάδης, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: Να ξεχάσουν το μνημείο του Κεμάλ στη Θεσ/νικη

«Εννοείται ότι δεν πρόκειται να στηθεί μνημείο τιμής στον Κεμάλ Ατατούρκ, όσο κι αν κάποιοι το θέλουν πολύ και θεωρούν ότι βρήκαν την ευκαιρία με την εκλογή του Γιάννη Μπουτάρη». Μ’ αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο κλείνει το θέμα που αρχικά άνοιξε και μετά «μάζεψε» ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. 

Μάλιστα δείχνει διάθεση συνεργασίας με τον Γιάννη Μπουτάρη εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα τον αφήσουν να συνεργαστεί πέρα και πάνω από κόμματα». 

Παρατάσεις της τελευταίας στιγμής στον «Καλλικράτη»

Σε παρατάσεις της τελευταίας στιγμής προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υπάρξει ομαλότερη μετάβαση στον «Καλλικράτη». Συγκεκριμένα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης.
1) Προβλέπεται η παράταση για ένα ακόμη έτος στη θητεία των υπηρεσιακών συμβουλίων των ΟΤΑ με στόχο να ολοκληρώσουν την επιλογή των προϊσταμένων το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011, μετά και την ολοκλήρωση των μετατάξεων μέχρι την 1 Ιουλίου 2011.
2) Μέχρι την 30η Ιουνίου 2011 πρέπει να έχουν καταρτισθεί οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των συνενούμενων δήμων.
3) Σε τέσσερις Διευθύνσεις των αιρετών περιφερειών - Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Δημοσίων Έργων, Ελέγχου Κατασκευής και Ελέγχου Συντήρησης Έργων- δεν θα υπάρξουν αλλαγές, καθώς αυτές οι αρμοδιότητες θα δοθούν στις αιρετές περιφέρειες το δεύτερο εξάμηνο του 2011 (1-7-2011).
4) Σε όλες τις υπόλοιπες οργανικές μονάδες λήγουν οι θητείες των προϊσταμένων στις 31 Δεκεμβρίου και οι νέοι θα οριστούν από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και από τον περιφερειάρχη μεταξύ των υπαλλήλων που ασκούσαν καθήκοντα προϊσταμένου στις 31-12-2010, με κριτήριο τη μεγαλύτερη θητεία στις θέσεις ευθύνης.
5) Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ και τέσσερις σύμβουλοι που συγκροτούν πενταμελή επιτροπή επιλέγουν τον ελεγκτή Νομιμότητας κατά το μεταβατικό στάδιο και μέχρι να συσταθεί το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων.
6) Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που έχει έδρα τον Πειραιά θα γίνουν μετατάξεις από την κεντρική διοίκηση (υπουργεία, ΝΠΔΔ).