Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αμα ...αφήσουν τους Ελληνες ..να .."ζουπήξουν"το μυαλό τους ενωμένοι ..κάτι καλό θα βγεί...

Και κίνημα…αγανακτισμένων επιχειρηματιών. Οπως είπε μάλιστα χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπακατσέλος, μπορεί σύντομα να κατέβουν στους δρόμους, προσθέτοντας ότι οι πολιτικοί πρέπει άμεσα να ομονοήσουν γιατί το πρόβλημα είναι η σωτηρία της χώρας και ο χρόνος είναι πολυτέλεια.

Σε κοινή συνέντευξη των προέδρων των Επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Μπακατσέλος χαρακτήρισε ως εισπρακτικά τα τελευταία φορολογικά μέτρα, τα οποία στραγγαλίζουν τη ζήτηση, την ίδια στιγμή που μικροσυμφέροντα υπονομεύουν το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Χαρακτήρισε ως θετικές τις αποκρατικοποιήσεις είναι θετικές και όπως είπε στηρίζονται από τις επιχειρήσεις όχι όμως για να κλείνουν άπαξ τρύπες στα έσοδα, αλλά για να συνδυαστούν με ανάπτυξη.
Παράλληλα δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε στάση πληρωμών εξ ανάγκης, ενώ πλέον σχεδόν καμία δεν μπορεί να είναι συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις της.
Το αίτημα, που προβλήθηκε σχεδόν απ' όλους τους προέδρους των Επιμελητηρίων, είναι η ανάγκη επέκτασης της διάρκειας αποπληρωμής των παλαιών δανείων του ΤΕΜΠΜΕ κατά 36-48 μήνες, γιατί οι επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να πληρώσουν, χάνουν τη φορολογική ενημερότητα. Τέλος ζήτησαν το ΕΤΕΑΝ να λειτουργήσει με νέο σύστημα παρέχοντας εγγύηση απευθείας στις επιχειρήσεις χωρίς να παρεμβάλλονται οι τράπεζες.