Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Εκεί ψηλά στον Υμηττό...υπάρχει κάποιο μυστικό...





Κάποτε το φτωχοκόριτσο σε κάποια συνοικία της Αθήνας ξεκίνησε την καριέρα της .με την βοήθεια του Μάνου Χατζηδάκη, που της έδωσε τα πρώτα τραγούδια για να ξεκινήσει....
Χάρτινο το φεγγαράκι ...έρημη η ακρογιαλιά...αν..μας πίστευες λιγάκι...θάταν όλα αληθινά... Νανά μας!!!
Ας πούμε δυό λόγια για την βιογραφία της.
Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1934 στα Χανιά. Η οικογένεια της Μούσχουρη ζούσε στα Χανιά, όπου ο πατέρας της, Κωνσταντίνος, εργαζόταν ως μηχανικός προβολής ταινιών σε έναν τοπικό κινηματογράφο. Η μητέρα της, Αλίκη ήταν από τις Σινιές της Κέρκυρας και εργαζόταν επίσης στον ίδιο κινηματογράφο. Όταν η Νάνα ήταν τριών χρονών, μετακόμισαν στην Αθήνα. Τα χρόνια ήταν δύσκολα και η οικογένεια της δούλευε πολύ σκληρά για να πάνε η Νάνα και η μεγαλύτερη αδελφή της, η Τζένη, στο Ωδείο Αθηνών. Η Νάνα δεν άργησε να δείξει το μουσικό της ταλέντο. Στον πόλεμο ο πατέρας της πήρε μέρος στην αντιναζιστική αντίσταση στην Αθήνα. Αποδέχτηκε πρόταση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να την συμπεριλάβει στην λίστα των Ευρωβουλευτών και εξελέγη το 1994.
Γράφτηκαν τα τραγούδια από Έλληνες στιχουργούς και του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΆΚΗ που ευδόκησε να τραγουδήσει και να απογειωθεί η καριέρα της μερικά από αυτά «ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ»
«Τ’ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ»
«ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ»
στίχοι: ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ
«ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ»
στίχοι: ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
«ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ»
στίχοι: ΝΟΤΗΣ ΠΕΡΓΙΑΛΗΣ
«ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ»
στίχοι: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΦΑΣ
«ΚΑΘΕ ΚΗΠΟΣ ΕΧΕΙ…»
«ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ»
«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΑΓΙΚΗ»
«ΣΑ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ»
στίχοι: ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

Πάνω από 300.000.000 δίσκοι βινύλιου πουλήθηκαν παγκοσμίως...Η ΕΛΛΆΔΑ την τίμησε ως ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ
Μένουμε έκπληκτοι με τις δηλώσεις της Πατριώτισσας Ντίβας

Ένας άλλος διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας καλλιτέχνης, ο Ντέμης Ρούσσος, δήλωσε για τη συνάδερφό του στο δελτίο του STAR:


«Η κυρία Μούσχουρη είναι Γερμανίδα πια, δεν έχει το ελληνικό μέσα της. Πότε το έχει και πότε δεν το έχει η Νανά. Η Νανά δεν ξέρεις ποτέ! Πότε είναι βέρα Ελληνίδα, πότε είναι κόντρα. Επειδή ζει στη Γερμανία εκεί πέρα, στην Ελβετία, πάει με αυτούς. Δεν βλέπει τα χάλια που έχουμε εμείς κάτω, που οι άνθρωποι υποφέρουν. Κι εγώ εκτός Ελλάδος ζω, αλλά σκέφτομαι πολύ διαφορετικά».