Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Γυαλίζουν τα"Ασημικά".....

Η Τελευταία παράγραφος του κειμένου είναι αυτή που υπολογίζουν οι Ξένοι επενδυτές....
Για ρωτήστε πως είδε κι έπαθε ο Τομ Χανκς για να πουλήσει του Ρέντη τον όμιλο των κινηματογράφων .... παίρνοντας όπως όπως τα μισά λεφτά από αυτά που επένδυσε...όταν αντιλήφθηκε την γραφειοκρατία...που φρενάρισε και έκανε ασύμφορη την λειτουργία της επιχείρησης στην Ελλάδα.



Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011: Πηγή Τρομακτικό.


WSJ: "Πώληση επικών διαστάσεων για την Ελλάδα"!

Στο "παζάρι" βρίσκεται το μέλλον της Ελλάδας σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της Wall Street Journal.
Το δημοσίευμα, το οποίο μάλλον θυμίζει αγγελία, περιέχει πληθώρα φωτογραφιών και χαρτών για όσους ενδιαφέρονται για ελληνικά ακίνητα.

Το άρθρο παρουσιάζει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων συνοδευόμενο με χάρτες, αλλά και φωτογραφίες των "προς πώληση" ακινήτων και του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα -μεταξύ άλλων- αναφέρει: ''Προς πώληση: τέσσερα Airbus, μια κρατική εταιρεία στοιχημάτων και ένας ιππόδρομος, μερίδια συμμετοχής σε καζίνο, λιμάνια, ταχυδρομεία, δύο εταιρείες ύδρευσης, μια εταιρεία εξόρυξης και κατεργασίας νικελίου, καλυκοποιείο, μονοπώλια ηλεκτρισμού και αερίου, ένας τηλεπικοινωνιακός οργανισμός, μετοχές σε αρκετές τράπεζες, εκατοντάδες χιλιόμετρα εθνικών οδών, ένας πρώην αεροδρόμιο, ολυμπιακά ακίνητα, χιλιάδες στρέμματα γης και υπέροχα κομμάτια της περίφημης ελληνικής ακτογραμμής''.

"Βέβαια όλα αυτά δεν τα ήξεραν οι Έλληνες, όταν ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης", προσθέτει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται και στα εμπόδια που συνάντησε η κυβέρνηση.

Τα τρία μεγάλα εμπόδια για την επιτυχία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων είναι τα εξής: ''Μεταξύ αυτών τα συνδικάτα που αντιτίθενται στην πώληση κρατικών εταιρειών, οι πολίτες που δεν θέλουν να πωληθεί δημόσια γη αλλά και ο λαβύρινθος της γραφειοκρατίας που έχει αποθαρρύνει και στο παρελθόν επίδοξους επενδυτές''.

Ένα ακόμη μείζον πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, είναι πως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το κλίμα είναι αρνητικό για την πώληση ακινήτων στην Ελλάδα αφού οι τιμές πέφτουν συνεχώς.