Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

.....Διοξίνη....Μηδέν...!!!!


Το φαντάζεστε...??? τόσες μιζιές και μαρσαρίσματα κάθε πρωί που θα εκλείψουν από τα χιλιάδες γιώτα χι χωρίς εξάτμιση καθώς οι οδηγοί θα ξεκινούν για την δουλειά τους.....πόση οικονομία σε καύσιμα ...πόση μείωση των ρύπων στις πόλεις,αλλά και μείωση του θορύβου θα είναι οι πρώτες ευχάριστες διαπιστώσεις ,εφαρμογής της νέας φωτοβολταϊκής ανάπτυξης...



Παρουσιάστηκε στην Κρήτη η επένδυση του 1 δις ευρώ, θα φτιάχνουν και ηλεκτρικά αυτοκίνητα!
10-05-2011


Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας έρχεται. Ενώ είμαστε σε αναμονή για πολυπόθητες επενδύσεις από τον χώρο της Μέσης Ανατολής η Ευρώπη δείχνει και πάλι τον δρόμο. Η Κρήτη γίνεται ο τόπος στον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον για μία επένδυση που θα φτάσει στο αστρονομικό ποσό του 1 δις ευρώ.
Πρόκειται για μια ιδιωτική επένδυση της Γερμανικής εταιρείας Mia electric GmgH που βλέπει την Κρήτη ως πιθανό χώρο ανάπτυξης εργοστασίου κατασκευής φωτοβολταϊκών συστημάτων αλλά και ηλεκτρικών αυτοκινήτων!
Είναι μία κίνηση που έπιασε στον ύπνο τους πάντες και είναι μια μεγάλη ευκαιρία τόσο για την οικονομία της Κρήτης όσο και για την Ελληνική Οικονομία γενικότερα. Στο νησί βρίσκονται σε διερευνητικές επαφές δύο αντιπρόσωποι της Γερμανικής εταιρείας (Kohl & Haberland-πρόεδρος της Mia και διευθυντής της εταιρείας Circadian Solar).


Στη χώρα μας βρίσκονται για να συζητήσουν την προοπτική για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία φωτοβολταϊκών με 30% τουλάχιστον μεγαλύτερη απόδοση και με μειωμένο κόστος παραγωγής. Οι συγκεκριμένοι επενδυτές επισημαίνουν ότι η καθαρή ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγουν τα φωτοβολταϊκά νέας γενιάς θα είναι οικονομικά ανταγωνιστική προς τα ορυκτά καύσιμα της ηλεκτρικής ενέργειας.
Το ενδιαφέρον της εταιρίας εκδηλώθηκε για την Κρήτη, μετά από μεσολάβηση του κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτή κ. Χατζημαρκάκη.
"Η Κρήτη μπορεί να αποδειχθεί "φάρος ανάπτυξης", μια περιοχή η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί με νέες τεχνολογίες και να προσφέρει καινοτόμο έργο" - είπε ο κ. Kohl, ο οποίος χαρακτήρισε, το νησί "ευλογημένο τόπο" λόγω της εκτεταμένης ηλιοφάνειας, σχεδόν καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Η γερμανική εταιρεία που εκπροσωπούν οι δύο άνδρες που βρίσκονται στην Κρήτη αγόρασε πρόσφατα μια γαλλική εταιρεία, την πρώτη που κατασκεύασε αυτοκίνητα με ηλιακή ενέργεια.
Περίπου 10.000 αυτοκίνητα κατασκευάζονται κάθε χρόνο στη Γαλλία, ενώ τώρα οι Γερμανοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν στην Κρήτη τη μονάδα κατασκευής φωτοβολταϊκών συστημάτων, που θα αποτελούν την "κινητήρια" δύναμη των οχημάτων.
Μία τέτοια εξέλιξη θα ανοίξει θέσεις εργασίας στο νησί, ενώ παράλληλα θα καταστήσει τα ελληνικά και μεσογειακά νησιά, τόπους εξαγωγείς.
Τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται είναι ελαφριά και ασφαλή, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, την οποία λαμβάνουν από μικρή, επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Χαρακτηριστικό της οικονομικής κατανάλωσης των αυτοκινήτων αυτών είναι ότι με φορτισμένη μπαταρία, το όχημα μπορεί να διανύσει περίπου 160 χιλιόμετρα, με κόστος, μόλις 1 ευρώ!


Το χαμηλό αυτό κόστος και η οικολογική κίνηση είναι τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου αυτού, έναντι των συμβατικών πετρελαιοκίνητων ή βενζινοκίνητων οχημάτων.
Η ενέργεια προκύπτει όχι από την καύση λιγνίτη (που επιβαρύνει το περιβάλλον) αλλά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσω των σύγχρονων φωτοβολταϊκών συστημάτων. Το αυτοκίνητο θα κοστίζει λιγότερο 20.000 ευρώ, ενώσε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, η αγορά τέτοιου αυτοκινήτου επιδοτείται (με 5.000 ευρώ στη Γαλλία και 8.000 ευρώ στην Ολλανδία).
Πάντως όπως είπαν οι Γερμανοί, απαντώντας σε ερώτηση, η απόπειρα μετατροπής συμβατικών αυτοκινήτων σε λειτουργούντα με ηλιακή ενέργεια δε θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα, λόγω του βάρους του σκελετού των αυτοκινήτων που θα μειώνουν κατά πολύ την απόδοση του οχήματος.
"Στόχος είναι η αυτονομία του νησιού και η πράσινη ανάπτυξη" - είπε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος, παράλληλα, εξέφρασε την ευχή να μην απογοητευτούν οι υποψήφιοι επενδυτές, από την ελληνική γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις.
"Περιοχή - πρόκληση" χαρακτήρισε την Κρήτη ο ευρωβουλευτής, Γ.Χατζημαρκάκης, ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα στροφής στην πράσινη οικονομία.