Η Υπουργός δάκρυσεΤο ζήσαμε και αυτό .....
Η οικονομική λογική...στην προσπάθεια διάσωσης μιάς Χώρας που κράτησε
τα πολιτιστικά σκήπτρα στην Ευρώπη...αιώνες...Οι Τέχνες τα Γράμματα...η Μουσική ...η Βιομηχανία, το ανεπανάληπτο..με γούστο φαντασία και πρωτοτυπία .. Ντιζάϊν ...στα βιομηχανικά και μη προϊόντα της....
Το μπρίο ...το συναίσθημα...και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο...και της φινέτσας αυτού του Λαού που για δεκαετίες μας προκαλούσε να τους μιμηθούμε...μας αφήνει άναυδους...στο δάκρυ που κύλισε από το μάγουλο...της Υπουργού ....καθώς ανακοίνωνε τις αποφάσεις...των κοινωνικών περικοπών και δύσκολων...οικονομικών μεταρρυθμίσεων...σε βάρος των πλατιών Λαϊκών στρωμάτων.
Σε αυτή την συγκυρία ο Ιταλός Πρωθυπουργός ρίχνει το γάντι στους Επικριτές της χώρας μας... και αποκαθάρει την σπέκουλα...ως στοιχείο υπερβολής και άδικου διασυρμού....
Αναφερόμενος στα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας και στις θυσίες των πολιτών της, Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε: «πρέπει να εκτιμήσουμε περισσότερο τα όσα έχει κάνει η Ελλάδα. Είναι κάτι που τόνισα και στις διμερείς επαφές μου».
«Υπάρχει το μισοάδειο ποτήρι: τι ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να πετύχει όλους τους στόχους που έθεσε η Τρόικα», τόνισε ο Μόντι. «Παράλληλα, όμως» - συμπλήρωσε- «υπάρχει και το μισογεμάτο ποτήρι: πρόκειται για την αλλαγή της οικονομίας και της κοινωνίας, προς την διαφάνεια και την νομιμότητα, προς την απάλειψη των προνομιακών δεδομένων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, του αισθήματος ευθύνης, των ξεκάθαρων διαδικασιών για τις εργολαβίες».
Ο Μόντι, σχετικά πάντα με την χώρα μας, δείχνει αισιόδοξος: «θα μπορούσαμε να πούμε ότι μέσα σε δυο χρόνια, η Ελλάδα έκανε πράξη από το 60% μέχρι το 80% των μεταρρυθμίσεων, αν και δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς αναφορά σε ακριβή ποσοστά. Το θεωρώ, πάντως, οπωσδήποτε ενθαρρυντικό. Όπως και η Ιταλία, προχωρεί σε παρεμβάσεις που θα έχουν μια μακροπρόθεσμη αποδοτικότητα», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Σε ότι αφορά τα οικονομικά μέτρα καθαρού ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ που η κυβέρνησή του παρουσίασε χθες βράδυ, ο νέος Ιταλός τεχνοκράτης-πρωθυπουργός, επανέλαβε ότι «οι παρεμβάσεις αυτές, χαρακτηρίζονται από κοινωνική δικαιοσύνη», υπενθυμίζοντας ότι «οι κατώτερες συντάξεις θα μπορέσουν να προφυλαχθούν, χάρη στην επιβολή φόρου του 1,5% στα κεφάλαια που επαναπατρίσθηκαν από το εξωτερικό».
Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, θεωρεί ότι « η Ευρώπη δεν πρέπει να διχαστεί, διότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει αποχώρηση των πιο ευάλωτων κρατών. Το Ευρώ δημιουργήθηκε για να ενώσει τους λαούς, πρέπει να κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να μην τους διχάσει, για να μην υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα σε χώρες του Βορρά και τις άλλες, που διαθέτουν και περισσότερο ήλιο». Ο Μάριο Μόντι, υπενθύμισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησής του, περιλαμβάνουν και την αύξηση κατά ποσοστό 60% των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων», και αποσαφήνισε ότι «το κρίσιμο θέμα της μεταρρύθμισης της αγοράς της εργασίας, θα τύχει ξεχωριστής ανάλυσης και διαπραγμάτευσης».
«Η στενή γάλλο-γερμανική συνεργασία είναι απαραίτητη για την Ευρώπη, αλλά δεν είναι αρκετή. Όλοι μαζί, με την μέθοδο της συλλογικότητας, πρέπει να στηρίξουμε την πρόοδο του κοινού μας σπιτιού», δήλωσε, τέλος, ο Μάριο Μόντι.
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου